ERASMUS+ MC PuntEdu







L’escola Wagner participa en el Consorci KA120 Erasmus CETE+ juntament amb 13 programes del Departament d'Educació.


El projecte CETE+ (Consorci Europeu per a la Transformació Educativa) és un projecte subvencionat per la Unió Europea amb l’objectiu de millorar l’aprenentatge de l’alumnat i dels centres educatius que hi participen.


La nostra participació en el projecte s'emmarca en el MicroConsorci Erasmus+ KA 120 Biblioteca Escolar PuntEdu juntament amb cinc centres educatius de Catalunya i d’altres països europeus.


Una de les activitats a realitzar en el marc del projecte és la participació en el Concurs de Logotips. En aquest concurs hi participaran els i les alumnes de 4t.

Els i les alumnes de cinquè, l'equip docent i la comissió BiblioWagner n'escolliran el finalista.


De moment, us deixem les bases del concurs.

Us anirem informant de tot el procés.


ERASMUS+ MC PuntEdu





 Us vam avisar.

Us vam dir que començaríem l'any amb força i així ho hem fet.

Malgrat tot, perquè hem de dir malgrat tot, hem començat el procés per a participar en el concurs de logotips CETE+ ERASMUS+.


Aquí us deixem el que hem fet fins ara. Seguirem informant.



 

Al llarg d'aquestes dues setmanes, els nens i les nenes de primària de l'escola han baixat al vestíbul per a escollir el logotip que han dibuixat la mainada del grup 4t.

Es tracta dels 11 logotips que es presenten al concurs organitzat pel Consorci Europeu de Transformació Educativa (CETE+) i el projecte ERASMUS+.

Primer van activar els coneixements previs: què és un logotip? Què en sé de la Unió Europea? Per què és important que l'escola Wagner s'internacionalitzi? En què ens beneficia que alguna mestra de l'escola visiti una escola d'un altre país europeu?

Després van conèixer les bases del concurs i, un cop clares, van posar fil a l'agulla.

Volem felicitar a tot el grup de 4t per la feina feta i per la dedicació amb què l'han fet.

Ben aviat farem públic el logotip finalista. Ara, de moment, us deixem el vídeo de les votacions.







El projecte Erasmus+ KA120 Biblioteca Escolar PuntEdu està cofinanciat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea. El contingut d'aquesta publicación és responsabilitat exclusiva del CEIP Wagner i ni la Comissió Europea, ni el Servicio Español para la Internacionalización de la Educación (SEPIE) són responsables de l'ús que pugui fer-se de la informació aquí difosa.

El proyecto Erasmus+ KA120 Biblioteca Escolar PuntEdu está cofinanciado por el programa Erasmus+ de la Unión Europea. El contenido de esta publicación es responsabilidad exclusiva del CEIP Wagner y ni la Comisión Europea, ni el Servicio Español para la Internacionalización de la Educación (SEPIE) son responsables del uso que pueda hacerse de la información aquí difundida.

The project Erasmus+ KA120 Biblioteca Escolar PuntEdu has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views  only of the CEIP Wagner, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the  information contained therein.


AMPLIEM EL CATÀLEG DE LLENGÜES MATERNES.
Tenim la sort de formar part d'una comunitat educativa multicultural i multilingüística.

Per això, un dels objectius de la BiblioWagner és el de "Buscar llibreries especialitzades en LIJ en diferents idiomes, amb l'ajut del CRP i les biblioteques de la ciutat, per a ampliar el catàleg de la nostra biblioteca i, d'aquesta manera, reforçar el valor de la riquesa lingüística present a l'escola".

Aquest objectiu ha quedat contemplat en el PROJECTE Erasmus+ KA120 Biblioteca Escolar PuntEdu.

Aquests són els llibres en xinès que hem catalogat recentment amb l'ajut de les alumnes xineses de sisè de l'escola. Primer han fet la transcripció al sistema pingyin i, després, la traducció al català del títol, l'autor/a, l'il·lustrador/a i l'editorial.

Els llibres són una generosa i fantàstica donació de la BM Can Peixauet, directament de la seva secció Xinateca.

Gràcies a la BM Can Peixauet i gràcies a les alumnes xineses de 6è per la tasca de traducció.

Seguirem treballant per a ampliar el nostre catàleg i aconseguir que tota persona s'hi senti representada.



ANEM DE VIATGE!
Sí, sí! Ho heu llegit bé! Ens n'anem de viatge!


La Montse ja està preparant les maletes perquè se'n va a Viena (Àustria) en representació de la BiblioWagner i de l'escola Wagner.

Però no hi va sola sinó que hi va amb dues mestres de l'escola Annexa-Joan Puigbert de Girona: la Gemma i la Laura.

Se'n va a completar la part del projecte ERASMUS+ KA 121 Microconsorci de Biblioteques Escolars PuntEdu, el projecte que vam iniciar el curs passat i que finalitzarà el proper novembre.

Aquesta part del projecte es diu "mobilitat de Job Shadowing", que significa viatjar a un país de la Unió Europea per a observar, aprendre i conviure en una escola d'allà.

El centre hoste -o sigui, l'escola que acollirà a les tres mestres durant una setmana-  és la Vienna International School.

Us deixem l'enllaç AQUÍ per si la voleu tafanejar. No us perdeu el Visual Tour!

Les feines que hauran de fer allà -a banda de practicar l'anglès- són: 

- col·laboracions a les aules de primària en diferents activitats,

- observar i prendre nota de com fan el treball de l'hàbit lector,

- com treballen la cerca d'informació,

- com es coordina la biblioteca escolar amb les aules,...

A més a més, hauran d'explicar a tota l'escola -mestres i alumnes- d'on venen i per què han anat a veure'ls.

Hauran d'estar molt i molt atentes a tot el que vegin, escoltin i visquin perquè quan tornin hauran de portar a la pràctica, cadascuna a la seva escola, una de les activitats que hagin vist.

Estigueu atent@s al blog perquè, per poc que pugui, ens anirà informant del seu dia a dia vienès, de les impressions que hagi tingut i de les experiències que hagi viscut.

Així que, BON VIATGE A TOTES TRES!!




LA BIBLIOWAGNER 21-22 EN XIFRES



HEM TORNAT... I MARXEM!



Benvolgudes i benvolguts!

Ja tornem a ser aquí. Amb ganes, amb forces, amb il·lusió i les piles ben carregades després d'unes vacances profitoses i un estiu ben calorós.

Tenim en marxa la Bibliopati, estrenada aquesta mateixa setmana.

Les bosses viatgeres ja començaran a visitar les cases de la mainada el proper dilluns. I els personatges misteriosos, frisen perquè els infants es trenquin la closca amb les seves pistes.

Enguany hi haurà novetats. Però no us avancem res més perquè tenim una notícia i no ens en podem estar de dir-vos-la.

MARXEM!!!! Sí, sí! Ho heu llegit perfectament.

Bé, en realitat marxa la Laura, tutora de 4t i membre de la comissió de Biblioteca.

Se'n va a fer una observació dins del marc del Microconsorci Erasmus+ KA120 Biblioteca Escolar Puntedu, juntament amb dues companyes de l'escola Annexa de Girona.

El job-shadowing de la Laura és a Mòdena (Itàlia), a l'Istituto Comprensivo 3. Es tracta d'un agrupament d'escoles Infantil, Primària i Secundària:

- Scuola dell'Infanzia Gianni Rodari.

- Scuola Primaria M.L.King

- Scuola Secondaria di I Grado Mattarella.

Cliqueu AQUÍ si voleu saber-ne més sobre el treball que fan a la biblioteca.

Segur que tornarà carregada de noves i grans idees per la nostra BiblioWagner.

Així doncs, desitgem molt bon viatge i molt bona estada a la Laura.





 


BENVENUTI AL CAFFE' DI LETTURA

El cafè de lectura és una de les activitats que la Laura ha pogut viure i observar en el seu Job Shadowing de l'Instituto Comprensivo-3 de Mòdena.

Il caffe' di lettura perquè llegir és un dels plaers de la vida... per què no gaudio a la vegada d'un bon llibre i una tassa de...?


Tenim ganes que arribis perquè ens ho expliquis!





DIARI DE VIENA




Ens plau compartir amb vosaltres els diaris del Job Shadowing a Viena realitzats per 
la companya Gemma, de l'escola Annexa de Girona, i per la Montse, de l'escola Wagner.

Es tracta d'un dels treballs realitzats dins del marc del Projecte Erasmus+ CETE+ KA120 Biblioteques Escolars PuntEdu.

En els diaris, la Gemma i la Montse, ens expliquen l'observació realitzada a la Vienna International School al llarg dels cinc dies d'estada a la capital austríaca.

Cinc dies que varen donar per molt. Per a reflexionar sobre què estem fent bé i què hem de millorar a les nostres biblioteques escolars; per adonar-nos de com n'és d'important fer xarxa. Veure altres realitats i fer l'esforç d'adaptar-les a la nostra per a aconseguir que la mainada, tota, pugui tenir les mateixes oportunitats.

Va servir, també, per xerrar molt amb les companyes de Girona. Per a intercanviar experiències.

Temps per a la generositat i la bona entesa.

Seguim endavant per a millorar. Seguim en contacte amb l'Annexa de Girona. Fem xarxa.

Esperem que els gaudiu.


DIARI ESCOLA ANNEXA (Autoria: Gemma Martínez)


DIARI ESCOLA WAGNER (Autoria: Montse Mora)






TRANSFERÈNCIA DEL JOB SHADOWING VIENA al seminari de BE de Santa Coloma de Gramenet


Ahir vam fer la transferència del Job Shadowing a la Vienna International School (VIS) al Seminari de BE de Santa Coloma de Gramenet.

La presentació va donar peu a un interessant debat i reflexió sobre què modem importar d'una escola internacional de fons privats -amb un pressupost anual de més de 20000€ per la biblioteca de primària- cap a les nostres biblioteques. A aquestes abismals diferències econòmiques hi hem d'afegir les d'organització.

Sí que podem importar i dur a terme idees de la VIS, però no hem de deixar de treballar fort per a millorar les nostres BE. I, sobretot, de fer-les visibles als ulls de tothom.



ESTAT DE COMPTES DEL PROJECTE.
Després de les mobilitzacions d’observació a Viena i Mòdena, de transferir el que vam aprendre i de reflexionar hem posat en marxa algunes de les propostes emmarcades dins del projecte de la BiblioWagner.Us deixem l’estat de comptes. On som i què ens resta per fer.

ESTAT DEL PROJECTE E+ de Montserrat Mora Bonbehí




JORNADA DE CONTACONTES EN LLENGUA MATERNA: CONTE EN ÀRAB

 

El passat dijous vam concloure les jornades de contacontes en llengua materna, emmarcades dins del projecte Erasmus+ KA120 Cete+ MC Biblioteca Escolar PuntEdu.

Aquest cop va ser un company del claustre, l'Ash, qui es va oferir a explicar el conte "MENJACABÒRIES", del gran Anthony Browne, en àrab la seva llengua materna.

Ens va deixar a totes amb la boca ben oberta!
Després, grans i petites, vam escriure cadascú la nostra cabòria en una targeta i ens vam endur un ninot menjacabòries com a record d'aquesta estona tan especial.


Amb aquestes jornades volem donar valor a la riquesa lingüísitca present a la nostra escola.

La comissió de la BiblioWagner volem agrair de tot cor la col·laboració de l'Ash. Ens has fet un gran regal!

Us deixem el vídeo del moment per a què gaudiu d'una bona història, encara que no entengueu l'idioma.



PRIMERA JORNADA DE TRANSFERÈNCIA DEL MC BIBLIOTEQUES ESCOLARS PUNTEDU

 
Avui 30 de març hem tingut l'honor de ser amfitriones de la I Jornada de transferència del MC Biblioteca Escolar PuntEdu.

Intercanvi d'experiències molt profitas i interessant. Reunir-nos per fi en persona. Ha estat un plaer ser el centre acollidor.

La propera trobada serà a l'abril a Lloret de Mar, a l'escola Àngels Alemany i Boris.





BIBLIOTECA EN FAMÍLIA

Ens fa MOLTA IL·LUSIÓ anunciar-vos que aquest tercer trimestre podreu GAUDIR de la vostra BIBLIOWAGNER cada tarda de dimarts.

Us hi esperen jocs, personatges, misteris i aventures. Històries on vosaltres en sereu PROTAGONISTES. Els tallers anorna a càrrec de MENTA I XOCOLATA, molt conegudes per algun@s de vosaltres.

Si cliqueu el logo podeu tafanejar la seva pàgina web i veureu que fan coses XULÍSSIMES amb els contes i la literatura.

RECORDEU! Les TARDES de DIMARTS, des de les 16:30 fins les 18:00.

IMPORTANT! HEU DE VENIR ACOMPANYAD@S D'UN ADULT.

NO US HO PERDEU!




Segona jornada de transferència del projecte KA120 CETE+ MC Biblioteca Escolar Puntedu.

Avui hem anat a l'escola Àngels Alemany i Boris, de Lloret de Mar. La Laura ens ha explicat la seva unitat didàctica Lectura en Veu Alta, resultant del seu Job Shadowing a l'IC3 de Modena.




BUSQUEM MASCOTA PER A LA BIBLIOWAGNER !!!

SÍ! Ho heu llegit bé.

Encara que no us ho creieu, una biblioteca necessita una mascota. Per això, la comissió de la BW hem decidit demanar a alguns infants de l'escola - que sabem que els agrada dibuixar- que ens dibuixin una mascota.

Les consignes:

- Dibuixar-la davant nostre, sense copiar ni mirar enlloc. De la seva imaginació.

- Havia de ser un drac. Millor dit! Una DRAGONA.

El claustre de mestres, excepte les que formem la comissió BW,  decidirà quina és la mascota que representarà la nostra biblioteca i ens representarà sempre.

A partir d'aquí, hi haurà moltes sorpreses.

I, a tu, quina DRAGONA t'agrada?



TRANSFERÈNCIA JOB SHADOWING-MODENA AL CLAUSTRE

Avui, la Laura, ens ha explicat al claustre la seva experiència viscuda amb el Job Shadowing a l'Instituto Comprensivo 3 de Modena.

D'aquesta experiència n'ha elaborat la unitat didàctica Lectura en veu alta, que ja s'ha començat a aplicar a l'aula.

Aquest és el DIARI de Job Shadowing elaborat per la Laura.



 TORNEM A SER AQUÍ!!

Il·lustració de Marcin Piwowarski

Sí, teniu raó. Ja fa dies que "tornem a ser aquí". Concretament, 71 dies!

Però tenim un motiu que explica el retard d'aquesta entrada.

No volíem passar per aquí abans que tota la comunitat educativa de l'escola Wagner no conegués la que ens acompanyarà des d'aquest curs en endavant.

Es tracta de la nostra mascota -i logo- de la BiblioWagner!

És una dragona preciosa, dibuixada per la R.Z. de sisè i que va ser presentada "en societat" el passat dimarts 7 de novembre.

El Jorge, de l'ArjonStudio, de Santa Coloma de Gramenet s'hi va inspirar i ens va fer aquest meravellós dibuix.

La pancarta és de @santaconthewall.

Els infants de tercer seran els encarregats de coordinar i dirigir el treball d'escollir el nom de la dragona, que decidirem entre totes les persones que formem la comunitat educativa.

Mireu-la! Oi que és bonica???

Visca la BiblioWagner!

Visca la dragona sense nom!

Visca la lectura i els llibres!










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada