dijous, 3 de juliol del 2014

EN VEU ALTA

Aquest curs, el cicle superior, ha participat a l'activitat EN VEU ALTA.

És una activitat inclosa dins del programa "Itineraris de Lectura", que coordina la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament. El que pretén és promocionar la literatura catalana i el foment de la lectura en l'àmbit de l'ensenyament primari, secundari i d'adults.

“En veu alta” posa a disposició de mestres i professors antologies de textos literaris per ser dites a l’aula per un bon lector.

El Cicle Superior va triar "Una antologia literària sobre la postguerra i el franquisme" amb textos de Vicent Andrés Estellés, Maria Barbal, Xavier Benguerel, Joan Brossa, Jaume Cabré, Jordi Coca, Salvador Espriu, Gabriel Ferrater, Manuel Ibáñez Escofet, Joan Margarit, Miquel Martí i Pol, Ovidi Montllor, Teresa Pàmies i Emili Teixidor.
 
Textos que parlaven de l'escola durant la postguerra i el franquisme, l'exili, la por... i que ens transportaven a una època que cal recordar perquè no es repeteixi.
 
Durant un temps els van treballar a la classe i van ampliar els coneixements del tema visionant vídeos i portant llibres que tenien per casa.
 
L'activitat conclou amb la lectura dels textos per un professional. En aquest cas va ser l'actriu Jordina Biosca.
 
Tot i que no va ser una feina fàcil es van engrescar prou i, fins i tot, n'hi va haver de valents que es prepararen algun text i el van llegir davant la Jordina.
 






 
 
 
 
 
 
 







L'activitat final va agradar molt. Poc es pensaven com n'és de difícil llegir en veu alta !!! Però, de ben segur que el curs vinent repetirem!!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada